آشنایی با 20 اندیکاتور جدید چارتیکس (بخش اول)
در ادامه روند اضافه شدن اندیکاتورهای سفارشی جدید به چارتیکس، در طی مدت اخیر نیز 20 اندیکاتور جدید به چارتیکس اضافه شدهاند که در ادامه آنها را به شما همراهان گرامی معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید…
1- اندیکاتور SSL Hybrid
اندیکاتور SSL Hybrid یکی از اندیکاتورهای جامع و کامل برای روش تحلیلی NNFX میباشد. طبق توضیحات طراح این اندیکاتور، استفاده از آن صرفا برای تایم فریم روزانه توصیه میشود. اندیکاتور SSL Hybrid از ترکیب اندیکاتورهای مختلفی مانند SSL ATR، Kijun، Jurick MA و انجام محاسبات پیچیده بوجود آمده است.
اندیکاتور SSL Hybrid سعی میکند تا وضعیت کلی روند را مشخص کرده و همچنین نقاط ورود و خروج را به شما نشان دهد. در واقع شما با نگاه به این اندیکاتور و مشاهده رنگ کندلها و همچنین شیب و رنگ خود اندیکاتور که به صورت آبی و قرمز مشخص شدهاند، میتوانید یک دید کلی نسبت به وضعیت بازار داشته باشید. کراسهای قیمت با اندیکاتور میتواند برای ورود به بازار و یا خروج از آن مورد استفاده قرار بگیرند.
با این حال کاربردهای اندیکاتور SSL Hybrid بسیار گسترده بوده و شامل تنظیمات و گزینههای مختلفی است که نیاز به بررسی دقیق و هماهنگ سازی آن با سبک معاملاتی هر تریدری دارد.
2- اندیکاتور RSI Divergence – EXP
همانطور که از نام این اندیکاتور مشخص است، برای تشخیص واگراییهای RSI که کاربرد بسیار زیادی در معاملات دارند به کار میرود. در صورتی که با اسیلاتور RSI کار کرده باشید میدانید که قدرتمندترین سیگنالی که این اسیلاتور میدهد، مربوط به واگراییهای آن میباشد. به بیان ساده واگراییها نشان دهنده محو شدن قدرت روند هستند و این هشدار را به تریدر میدهند که مراقب برگشت احتمالی روند بازار باشد.
زمانی که شما اندیکاتور RSI Divergence را روی نمودار اعمال میکنید، این اندیکاتور شروع به آنالیز سقفها و کفهای بازار کرده و آن را با سقفها و کفهای RSI مطابقت میدهد و در صورتی که هماهنگی ساختاری بین آنها مشاهده نکند، واگرایی را نشان خواهد داد. اما به منظور افزایش دقت و تشخیص واگراییهای قدرتمندتر، فیلتری به این اندیکاتور اضافه شده است تا صرفا واگراییهایی که در محدوده بیش خرید (Overbought) و بیش فروش (Oversold) رخ میدهند را مشخص کند. چرا که واگراییهای خارج از این دو محدوده معمولا عملکرد خوبی ندارند.
در صورتی که با اسیلاتور RSI و انواع واگراییهای آن آشنایی ندارید، به هیچ عنوان مطلب زیر که شامل ویدئوهای آموزشی کاربردی میباشد را از دست ندهید!
آشنایی با اسیلاتور RSI و ترید بر اساس واگراییها
3- اندیکاتور MACD Divergenece – EXP
درست مانند اندیکاتور RSI Divergence، این اندیکاتور نیز واگراییها را تشخیص میدهد؛ اما روی اندیکاتور MACD. در واقع MACD نیز یکی از اندیکاتورهای بسیار عالی برای تشخیص قدرت روند است و واگراییهای آن برای تشخیص محو شدن قدرت روند بسیار کاربردی هستند. اندیکاتور MACD Divergence با آنالیز سقفها و کفهای متناظر در نمودار قیمت و هیستوگرام MACD، واگراییها را تشخیص میدهد.
4- اندیکاتور Auto Fib Retracement – EXP
احتمالا تا الان تجربه کار با ابزار فیبوناچی برای تحلیل بازار را داشتهاید. در واقع فیبوناچی دنبالهای ریاضیاتی از اعداد است که بعضی از تریدرها از ابزارهای مبتنی بر این اعداد برای تحلیل و ترید استفاده میکنند. فیبوناچی طیف گستردهای از ابزارها را شامل میشود. مثل فیبوناچی ریتریسمنت، فیبوناچی اکستنشن، فیبوناچی پروچکشن، فیبوناچی فن و … . حتی از ابزار فیبوناچی در تحلیل زمانی نیز استفاده میشود.
اما اندیکاتوری که در این بروزرسانی به چارتیکس اضافه شده است کار را برای شما ساده میکند. کافیست اندیکاتور Auto Fib Retracement را به نمودار خود اضافه کنید تا به صورت اتوماتیک با تشخیص آخرین سقف و کف بازار، فیبوناچی اصلاحی را روی نمودار شما ترسیم کند.
5- اندیکاتور Rainbow Adaptive RSI
این اندیکاتور از یک میانگین متحرک آداپتیو به عنوان ورودی برای اسیلاتور RSI استفاده میکند تا بتواند یک RSI دقیقتر را به ما نشان دهد. اما دلیل این کار چیست؟ در واقع زمانی که بازار دچار نوسان میشود، اسیلاتور RSI نیز ممکن است نوسانات را تقریبا به همان شکل منعکس کند. اما زمانی که از یک سیستم میانگین گیری قیمت (همان میانگینهای متحرک) استفاده شود، اثر این حرکات نوسانی کمتر خواهد شد. بنابراین اگر مقادیر میانگین متحرک را به عنوان ورودی به RSI بدهیم، میتوانیم انتظار خروجی بهتری نیز داشته باشیم.
اندیکاتور Rainbow Adaptive RSI شامل یک RSI و یک Trigger Line است که برای سیگنال خرید و فروش میتوان از آن استفاده کرد.
سیگنال خرید: زمانی که RSI خط تریگر را به بالا قطع کند (کراس صعودی)
سیگنال فروش: زمانی که RSI خط تریگر را به پایین قطع کند (کراس نزولی)
البته نقاط آبی که روی این اندیکاتور مشاهده میکنید، به منظور تشخیص همین کراسها هستند و کار شما را ساده میکنند.
6- اندیکاتور Pivot Trader Pro
این اندیکاتور مبتنی بر سطوح پیوت و فرمولهای محاسباتی خاص خود است. اندیکاتورهای معمولی پیوت به صورت پیشفرض نهایتا تا سطوح R5 و S5 را به شما نمایش میدهند. اما در این اندیکاتور تا سطوح R8 و S8 محاسبه شدهاند. همچنین دو سطح مختص تیک پرافیت نیز وجود دارند که میتوانید از آنها برای خروج از بازار استفاده کنید.
قابلیت دیگری نیز در این اندیکاتور وجود دارد که ممکن است برای بعضی از تریدرها کاربردی باشد. این قابلیت محاسبه پیوت بر اساس اطلاعات روز جاری است. در واقع با فعال کردن گزینه Today Pivot در تنظیمات این اندیکاتور میتوانید به صورت لحظهای به سطوح پیوت مربوط به روز جاری دسترسی پیدا کنید. این قابلیت به خصوص برای افرادی که در بازارهایی مثل سهام کار میکنند و قصد دارند قبل از شروع روز بعدی به اطلاعات پیوت فردا دسترسی داشته باشند کاربردی خواهد بود. همچنین گزینهای به منظور شیفت دادن سطوح پیوت به جلو نیز در این اندیکاتور تعبیه شده است.
7- اندیکاتور 5 EMA/SMA
برخی از تریدرها از چندین میانگین متحرک روی نمودار استفاده میکنند. به همین دلیل مجبورند تعداد زیادی میانگین متحرک را روی نمودار بیندازند که مدیریت آنها مشکل بوده و همچنین باعث شلوغی بخش سمت چپ نمودار میشود. با استفاده از اندیکاتور 5 EMA/SMA میتوانید همزمان 5 اندیکاتور از نوع EMA یا SMA روی نمودار خود قرار داده و از طریق یک پنل واحد تنظیمات آنها را مدیریت کنید. در واقع این امکان را خواهید داشت که برای هر کدام از این پنج میانگین متحرک، تنظیمات خاص خودشان (شامل رنگ، مقدار و نوع) را اعمال کنید.
8- اندیکاتور Auto Trend Line – EXP
کاربرد خطوط روند در تحلیل بازار بر هیچکس پوشیده نیست. با استفاده از خطوط روند میتوانید جهت بازار را تشخیص داده و حتی بر اساس برخورد قیمت به آنها و یا شکست خطوط روند ترید کنید. تمامی این موارد را قبلا در چارتیکس آموزش دادهایم. از جمله این مطالب میتوانیم به دو مورد زیر اشاره کنیم که تاکید میکنیم حتما آنها را مطالعه کنید.
حالا که با قدرت خطوط روند آشنا شدید، اندیکاتور Auto Trend Line را به شما معرفی میکنیم. این اندیکاتور سقفها و کفهای مهم بازار را تشخیص داده و بر اساس آنها خطوط روند صعودی و نزولی را ترسیم میکند. به صورت پیشفرض دو خط روند صعودی و نزولی حال حاضر ترسیم میشوند. اما اگر میخواهید خطوط روند گذشته بازار را نیز مشاهده کنید میتوانید وارد تنظیمات شده و گزینه مربوط به آن را فعال کنید.
9- اندیکاتور CHoCH
یکی از ساختارها بسیار مهم در تحلیل به سبک اسمارت مانی (Smart Money Concept) ساختاری تحت عنوان CHoCH میباشد. زمانی که این ساختار در نمودار قیمت مشاهده شود میتواند هشداری مبنی بر تغییر روند قیمت باشد. بنابراین ساختار CHoCH هم میتواند مانع از ورود ما به یک روند پایان یافته شود و هم سیگنالی برای ورود به یک روند جدید باشد.
حالا با اندیکاتور اختصاصی CHoCH که توسط چارتیکس ارائه شده است این قابلیت را خواهید داشت تا ساختار مذکور را به صورت کاملا اتوماتیک تشخیص دهید.
در صورتی که قصد دارید تا به طور کامل با الگوی CHoCH آشنا شوید میتوانید مطلب زیر را از آکادمی چارتیکس مطالعه کنید.
ساختار CHoCH چیست و چگونه با استفاده از آن ترید کنیم؟
10- اندیکاتور RSI Box
اسیلاتور RSI جزو پرکاربردترین اسیلاتورها در تحلیل تکنیکال است که سبکها و روشهای مختلفی برای ترید بر اساس آن وجود دارد. برخی افراد از واگراییهای آن استفاده میکنند و برخی دیگر از سیگنالهای مربوط به ناحیه بیش خرید و بیش فروش آن. اما ترید بر اساس مناطق بیش خرید و بیش فروش به چه شکل است؟
زمانی که قیمت وارد ناحیه بیش خرید (بالای 70) شده و سپس از آنجا به زیر 70 برگشت میکند، سیگنال فروش تلقی میشود. در حالت عکس زمانی که قیمت وارد ناحیه بیش فروش (زیر 30) میشود و سپس از آنجا به بالای 30 برمیگردد، سیگنال خرید تلقی خواهد شد. دقت داشته باشید که این صرفا یک دیدگاه خام بوده و ما اصلا به شما توصیه نمیکنیم که به این شکل برای معاملات خود سیگنال خرید و فروش بگیرید. اما از این روش میتوان به شکل دیگری استفاده کرد.
در واقع پایه اندیکاتور RSI Box بر همین روش استوار است. زمانی که قیمت در ناحیه زیر 30 باشد و به سمت بالا کراس صعودی انجام دهد، این اندیکاتور با در نظر گرفتن کندل متناظر و ترکیب مقادیر با اندیکاتور ATR، یک باکس سبز رنگ ترسیم میکند. حالا ما میتوانیم منتظر بمانیم تا قیمت مجددا به این باکس برخورد کند و در صورت مشاهده سیگنالهای صعودی (مثل ساختارهای کندلی و یا الگوهای قیمتی یا …) اقدام به گرفتن پوزیشن خرید کنیم.
در حالت معکوس، زمانی که قیمت از بالای 70 به زیر آن کراس نزولی انجام دهد، یک باکس قرمز رنگ رو نمودار ترسیم خواهد شد. حالا پس از گذشت مدتی در صورتی که قیمت به این باکس قرمز رنگ برخورد کند، میتواند حکم یک منطقه مقاومتی را داشته باشد و میتوانیم از آن برای گرفتن پوزیشن فروش استفاده کنیم. البته باز هم تاکید میکنیم که برای ورود به هر نوع معاملهای، سیگنالها و تریگرهای ورود را مدنظر قرار دهید.
نکته: اندیکاتورهایی که با عبارت EXP (مخفف Experimental) در دسترس شما همراهان گرامی چارتیکس قرار گرفتهاند، در حالت آزمایشی بوده و در حال بررسی و بهینه سازی میباشند.